Wat doen wij?

Net als u staan ook wij met onze voeten in de klei. Onze filosofie: wij stellen u en uw bedrijf centraal en richten ons altijd op het beste resultaat.

Voor investeringsbeslissingen en het organiseren van de best passende financiering bent u bij ons aan het juiste adres. Verder kunnen wij u begeleiden bij bedrijfsovername en ontwikkeling van uw bedrijf. Het maken van een gedegen bedrijfsplan, herstructurering, fiscale optimalisatie en (re)organisatie van uw organisatie zijn bij ons in goede handen.

De ervaren adviseurs van Farmers Funding & Advies zijn onafhankelijk en hebben ruim 25 jaar ervaring in het werken voor agrarische bedrijven. Onze achtergrond ligt in de akkerbouw, loonwerk, melkvee, vollegrondsgroenten en de fruitteelt. Wij ervaren dat ondernemers complexe vraagstukken hebben, waarbij diverse disciplines onderling op elkaar inwerken. Wij focussen ons op een integrale aanpak en realiseren van toekomst vaste oplossingen.

Wie zijn wij ?

Peter Pals, Directeur

“Hij regelt de financiering wel”. Peter Pals (1969), een agri man pur sang uit West-Brabant. Hij ging studeren en zijn broers ontwikkelen het familiebedrijf door tot een up-to-date akkerbouwbedrijf. Doorgaan en samenwerken, net zo lang tot het gewenste doel is bereikt, werd hem met de paplepel ingegoten. Hij studeerde Nederlandse Landbouw en rondde zijn MBA Food & Finance op Business Universiteit Nyenrode af. Hij werkte als bedrijfskundige in de IJsselmeerpolders. Aansluitend was hij actief in de financiële sector en heeft vele ondernemingen ondersteund bij bedrijfskundige en financierings technische vraagstukken. Peter is resultaat gedreven met passie en lef. Vanuit zijn boerenhart is hij ondernemer geworden en richt op bedrijfskundige en financiële vraagstukken. Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Breda.

Peter is telefonisch te bereiken via: 06 58 92 57 04

ppals_overons
DSC07113

Jasper Timmerman, Directeur

“De toekomstige structuur voor het bedrijf, komt uit zijn koker”. Jasper Timmerman (1974) komt uit Utrecht en na de Agrarisch Hogeschool werkte hij bij Ernst & Young en Countus Accountants & Adviseurs alwaar hij directielid was bij Agro Advies Flevoland. Hij kent de agrarische sector van binnen en van buiten en zit graag bij de klant aan tafel om mee te denken over maatwerkoplossingen. Hij weet complexe materie in heldere analyses te vertalen. Een dwarsdoorsnede van zijn werkzaamheden bestaat uit: fiscale optimalisaties, herstructurering, bedrijfsoverdracht, familiebedrijf en financiële begeleiding vanuit een generalisten-rol. Dat doet hij vanuit een grote betrokkenheid, creativiteit, actiegerichtheid en deskundigheid. Kortom, gevraagd adviseren én proactief meedenken met agrarische ondernemers. Jasper is getrouwd, heeft vier kinderen en woont in Nunspeet.

Jasper is telefonisch te bereiken via: 06 42 03 65 44

Arjan Ausma, Rentmeester – Relatiebeheerder

“Financieren en grondzaken, is hij de meester”. Arjan Ausma, (1971) is opgegroeid op een landbouwbedrijf in Drenthe. Na Agrarische Bedrijfskunde bij Van Hall Larenstein, is hij in 1999 gaan werken. Eerst jaren als accountmanager bij lokale banken, daarna meer dan 5 jaar als sectormanager akkerbouw. In deze functie heeft hij ondernemers kunnen adviseren en hij veel ervaring opgedaan in het toepassen van complexe financieringen, ontwikkelen van analysetools en het adviseren bij Bijzonder Beheer-dossiers. Ook heeft Arjan studies geschreven over de akkerbouwsector, aardappelketen en landbouwgrond welke nog actueel zijn. Goed luisteren naar de ondernemer, kritische vragen stellen en altijd in oplossingen denken; hiermee is hij vele akkerbouwers, melkveehouders en loonwerkers van dienst. Hij adviseert overheden en bedrijven op strategisch niveau op het gebied van grondverwerving, landbouwstructuurverbeteringen en bedrijfsverplaatsingen. Arjan woont samen met zijn gezin op zijn akkerbouw- en jongvee-opfokbedrijf in Veenhuizen.

Arjan is telefonisch te bereiken via: 06 58 96 27 92

Arjan. Witte achtergrond
Upscale ErikLinkedIn

Erik Smink, Senior Relatiebeheerder

“Hij helpt professioneel geschillen oplossen”.

Erik Smink (1960) zoon van een ondernemer uit Amersfoort. Het ondernemen zat er al vroeg in. Na militaire dienst in loondienst begonnen bij administratie-en belastingadviesburo Hedu in het ondernemersdorp Bunschoten-Spakenburg. Naast visboeren/koekboeren bedienden zij bijna alle boeren uit de buurt van Bunschoten-Spakenburg, Eemdijk, Eemnes, Baarn, Putten en Nijkerk. In 2003 werden wij een accountantskantoor en gingen wij verder onder de naam Smink Kok Lentink accountants en belastingadviseurs. In 2020 heeft hij zijn aandelen verkocht en met name verder gegaan om boeren te adviseren. Het leukste wat er is om ondernemers te helpen aan de keukentafel bij ingewikkelde vraagstukken zoals, overname, testamenten, financieringsvraagstukken etc. Erik is naast Register belastingadviseur (RB) ook Register mediator en als zodanig ingeschreven bij de Mediators federatie Nederland (MfN). Erik is getrouwd, heeft vijf kinderen en woont in Putten.

Erik is telefonisch te bereiken via 06 53 49 12 41

RONALD MIJNHEER, RELATIEBEHEERDER

Ronald Mijnheer (1993) is opgegroeid op een agrarisch bedrijf in de Mastenbroeker Polder. Na de middelbare landbouwschool is hij Agrarische Bedrijfskunde gaan studeren op de Aeres Hogeschool in Dronten. In het jaar 2016/2017 was hij 10 maanden afstuderend actief op de agrarische afdeling van de ABN AMRO. Hij heeft hier onder andere onderzoek gedaan naar de klantbediening van de agrarische klanten. In deze leerzame periode heeft hij de fijne kneepjes van het financiële vak geleerd, waarna hij de stap heeft gemaakt naar Farmers Funding & Advies. Naast het werk is hij ook voorzitter van de plaatselijke AJK. Door zelfstandig of samen met de verschillende collega’s vraagstukken op te lossen, krijgt Ronald ook hier de fijne kneepjes onder de knie. Ronald is het eerste aanspreekpunt voor onze relaties. Ronald woont met zijn vrouw en zoon in Hasselt.

Ronald is telefonisch te bereiken via: 06 82 81 66 46

Ronald jasje
IMG_1570 (2)

Klaske Miedema, Assistent – Relatiebeheerder

Klaske Miedema (1980) is geboren en getogen op een akkerbouwbedrijf in Holwerd. De agrarische sector ligt haar na aan het hart. Ze volgde haar opleiding aan de Wageningen Universiteit met als afstudeerrichtingen Agrarische Bedrijfseconomie en Plantenteelt. Na een jarenlang dienstverband bij Rabobank Noordoost Friesland maakt zij deel uit van het team van Farmers Funding & Advies. In een ondersteunende rol draagt ze bij aan de analyse en beoordeling van de financieringsstructuur van de agrarische bedrijven. “Samen zoeken naar de best passende bedrijfskeuzes”. Gedreven en enthousiast draagt ze hier graag aan bij, samen met onze collega’s.

Klaske is telefonisch te bereiken via: 06 23 40 44 31